T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / AYVACIK - Atatürk İlkokulu

Haberler

Nis

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ NİSAN AYI ÇALIŞMALARI

“BU NEDİR?” ETKİNLİĞİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Bu proje kapsamında, öğrencilere Türkçemizin zenginlikleri tanıtılmakta ve onların dilimizi daha etkili bir şekilde kullanmaları için teşvik edilmektedir. Nisan ayı içerisinde öğrencilerin  dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak; hafızalarını geliştirme, anlama ve yorumlama becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli içerikler hazırlanmış ve kullanılmıştır. 

Bu etkinlikte öğrencilere son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunması istenmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerin kelimeleri doğru yazma ve okuduklarını anlama becerileri geliştirilmesi hedeflenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır. 

Bu süreçte eğlenerek öğrenen öğrencilerimize ve projemizin yürütülmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

2 NİSAN “DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ

2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada otizm konusuna dikkat çekmek ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, otistik çocuklarımızın da hayatta mutlu olabilmeleri, sosyalleşmeleri, temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en iyi ve en uygun şekilde faydalanabilmeleri amacıyla okulumuzda farkındalık yaratmak için Özel Eğitim Sınıfı Öğretmenlerimiz Elif ŞENTÜRK YILMAZ ve Esma DAĞ UYAR ve özel eğitim öğrencileri tarafından etkinlikler gerçekleştirildi.

Özel Eğitim Öğretmenlerimiz ve öğrencilerine bu anlamlı günde yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederiz.

Nis

OKUL BAHÇEMİZİ RENKLENDİRDİK

Okul bahçelerinin çocukların gelişimine uygun ve kaliteli vakit geçirebilecekleri, hatta okul dışında da bir araya gelebilecekleri yerler haline getirilmesi güvenli okul olmanın da ön şartlarından biridir.

Bu kapsamda okul bahçemizi güzelleştirme çalışmaları Müdür Yardımcımız Mustafa ÇİĞDEM, Özel Eğitim Öğretmenlerimiz Duygu KOCAMAN ve Ceren Okur’un yardımlarıyla özel eğitim öğrencilerimizin minik elleriyle renklendirilmiştir. Okul bahçesinde bakım ve onarım çalışmaları, boyama, çiçek dikimi ve renklendirme etkinlikleri devam etmektedir.

Emekleri için Müdür Yardımcımıza, Özel Eğitim Öğretmenlerimize ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Nis

HAYDİ SEN DE OYNA KATILIM SERTİFİKASI

Okulumuz öğretmenlerinden Tuncay ZEREN ın Gürcistan ortaklı “Let’s Play Too” isimli eTwinning projesi Kasım ayında başlamış olup Mart ayında sona ermiştir. Katılımcıları Türkiye’ den 10 ortak Gürcistan’ dan 3 ortak olan uluslar arası bir projedir. Projemiz çocuğun merak duygusunun ve öğrenme becerisinin gelişmesine olanak sağlamıştır. Çocuklara eğlenerek kalıcı öğrenme fırsatı tanınmış, çocukların kendi tasarladıkları oyunları akranlarıyla ve aileleriyle oynama fırsatı sunulmuştur. Bunun yanında çocukların bahçe ve web2 araç oyunlarıyla tasarlanan tüm hedeflere başarılı bir şekilde ulaşılmıştır.  Projemizde ortaklarla değerlendirme toplantıları yapılmış ve son olarak öğrenci katılım belgeleri dağıtılmıştır.

 Okul Müdürümüze ve öğrencilerine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

LET’S PLAY TOO CERTIFICATE OF PARTICIPATION

Our school teacher Tuncay ZEREN's eTwinning project "Let's Play Too" with Georgian partners started in November and ended in March. It is an international project with 10 partners from Turkey and 3 partners from Georgia. Our project enabled the development of the child's sense of curiosity and learning skills. Children were given the opportunity to learn permanently by having fun, and children were given the opportunity to play the games they designed with their peers and families. In addition, all the objectives designed with children's garden and web2 tool games were successfully achieved.  Evaluation meetings were held with partners in our project and finally student participation certificates were distributed.

 We would like to thank our school principal and students for their work and wish them continued success.

Nis

HAYDİ SEN DE OYNA KATILIM SERTİFİKASI

Okulumuz öğretmenlerinden Duygu KOCAMAN’ ın Gürcistan ortaklı “Let’s Play Too” isimli eTwinning projesi Kasım ayında başlamış olup Mart ayında sona ermiştir. Katılımcıları Türkiye’ den 10 ortak Gürcistan’ dan 3 ortak olan uluslar arası bir projedir. Projemiz çocuğun merak duygusunun ve öğrenme becerisinin gelişmesine olanak sağlamıştır. Çocuklara eğlenerek kalıcı öğrenme fırsatı tanınmış, çocukların kendi tasarladıkları oyunları akranlarıyla ve aileleriyle oynama fırsatı sunulmuştur. Bunun yanında çocukların bahçe ve web2 araç oyunlarıyla tasarlanan tüm hedeflere başarılı bir şekilde ulaşılmıştır.  Projemizde ortaklarla değerlendirme toplantıları yapılmış ve son olarak öğrenci katılım belgeleri dağıtılmıştır.

Duygu Öğretmenimize ve öğrencilerine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

LET’S PLAY TOO CERTIFICATE OF PARTICIPATION

The eTwinning project "Let's Play Too" of Duygu KOCAMAN, one of our school teachers, started in November and ended in March. It is an international project with 10 partners from Turkey and 3 partners from Georgia. Our project enabled the development of the child's sense of curiosity and learning skills. Children were given the opportunity to learn permanently by having fun, and children were given the opportunity to play the games they designed with their peers and families. In addition, all the objectives designed with children's garden and web2 tool games were successfully achieved.  Evaluation meetings were held with partners in our project and finally student participation certificates were distributed.

We would like to thank our teacher Duygu and her students for their work and wish them continued success.

Nis

HAYDİ SEN DE OYNA KATILIM SERTİFİKASI

Okulumuz öğretmenlerinden Nurcan GÜNER ÖZGÜR’ ün kurucusu olduğu Gürcistan ortaklı “Let’s Play Too” isimli eTwinning projesi Kasım ayında başlamış olup Mart ayında sona ermiştir. Katılımcıları Türkiye’ den 10 ortak Gürcistan’ dan 3 ortak olan uluslar arası bir projedir. Projemiz çocuğun merak duygusunun ve öğrenme becerisinin gelişmesine olanak sağlamıştır. Çocuklara eğlenerek kalıcı öğrenme fırsatı tanınmış, çocukların kendi tasarladıkları oyunları akranlarıyla ve aileleriyle oynama fırsatı sunulmuştur. Bunun yanında çocukların bahçe ve web2 araç oyunlarıyla tasarlanan tüm hedeflere başarılı bir şekilde ulaşılmıştır.  Projemizde ortaklarla değerlendirme toplantıları yapılmış ve son olarak öğrenci katılım belgeleri dağıtılmıştır.

Nurcan Öğretmenimize ve öğrencilerine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

LET’S PLAY TOO CERTIFICATE OF PARTICIPATION

The eTwinning project named "Let's Play Too", founded by Nurcan GÜNER ÖZGÜR, one of the teachers of our school, started in November and ended in March. It is an international project with 10 partners from Turkey and 3 partners from Georgia. Our project enabled the development of the child's sense of curiosity and learning skills. Children were given the opportunity to learn permanently by having fun, and children were given the opportunity to play the games they designed with their peers and families. In addition, all the objectives designed with children's garden and web2 tool games were successfully achieved.  Evaluation meetings were held with partners in our project and finally student participation certificates were distributed.

We would like to thank Nurcan Teacher and her students for their work and wish them continued success.

Mrt

KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ


Okulumuzda "26 Mart-1 Nisan Kütüphaneler Haftası " kapsamında öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Ayrıca kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Yürütülen çalışmaların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

21-26 MART ORMAN HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın, uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız.

 

Ülkemizde ve dünyada çevre bilincini oluşturmak ve ormanların önemini vurgulamak için 21- 26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftasında Ormanların korunduğu ve gelecek kuşaklara yaşanabilir, sağlıklı ve yeşil bir dünya bırakmak için büyük önem arz etmektedir.

 

Okulumuzda 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında, çeşitli eğitim etkinlikleri yapıldı. Konu anlatımı, sunular, görsel destek çalışmaları, sanat etkinlikleri, drama ve hikâye etkinlikleri ile ağaç ve orman sevgisini konusunda farkındalık yaratılmaya ve çalışıldı.

Yürütülen çalışmaların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

KÜTÜPHANE GEZİLERİ

Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencileri,  öğretmenleri eşliğinde İlçe  Halk Kütüphanesini  ziyaret ettiler. Okulumuz  öğrencileri, araştırma yaparken farklı kaynaklardan yararlanabilme becerisini kazanmanın önemini, yerinde gözlem yapmak amacıyla,  kütüphaneye gezisi düzenlenmiştir.

 

Gezide öğrencilerimiz kütüphane kullanım kuralları, kütüphanelerden nasıl ve hangi amaçlarla yararlanılacağı, okuma alışkanlığının hayatımıza kattıkları hakkında bilgiler edindiler. 

 

Görevlilerin rehberliğinde belirledikleri konularda oyunlarla ve farklı etkinlikler öğrenen öğrencilerimiz, aynı zamanda okumanın da keyfine vardılar.

Mrt

KÜTÜPHANE GEZİLERİ

Okulumuz Özel Eğitim, Ana Sınıfı, 1. Sınıf ve 2. Sınıf öğrencileri öğretmenleri eşliğinde İlçe  Halk Kütüphanesini  ziyaret ettiler. Okulumuz  öğrencileri, araştırma yaparken farklı kaynaklardan yararlanabilme becerisini kazanmanın önemini, yerinde gözlem yapmak öğrendiler.

Gezide öğrencilerimiz kütüphane kullanım kuralları, kütüphanelerden nasıl ve hangi amaçlarla yararlanılacağı, okuma alışkanlığının hayatımıza kattıkları hakkında bilgiler edindiler.

 

Görevlilerin rehberliğinde belirledikleri konularda oyunlar ve farklı etkinlikler öğrenen öğrencilerimiz, aynı zamanda okumanın da keyfine vardılar.

Mrt

TÜKETİCİ HAFTASI BİLGİLENDİRMELERİ

Her yıl 15 Mart Dünya Tüketiciler Gününün içinde bulunduğu hafta Tüketiciyi Koruma Haftası olarak kutlanmaktadır.

Birleşmiş Milletler, 1985 yılında aldığı bir kararla Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesini ilan ederek 15 Mart tarihini “Dünya Tüketici Hakları Günü” olarak kabul etmiş ve kutlamaya başlamıştır.

Okulumuzda bu kapsamda öğrencilerimiz tarafından tüketici bilinçlendirme çalışmaları yapılarak farkındalık sağlanmıştır. Bu süreci takip eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN KEMAL BÜLBÜL’ÜN OKULUMUZA ZİYARETİ

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Kemal BÜLBÜL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Celalettin SULA ile birlikte okulumuzu ziyaret ederek idareci ve öğretmenlerle bir araya geldiler.

Okulumuzu ziyaret eden Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımıza ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ MART AYI MASAL OKUMALARI

KARE BULMACA ” ETKİNLİĞİ

Masal okumaları, çocukların hayal güçlerini geliştirmek, dil becerilerini güçlendirmek ve onlara iyi ahlak ve değerler öğretmek için harika bir yoldur. Masallarda geçen olağanüstü olaylar ve karakterler, çocukların hayal güçlerini harekete geçirebilir. Masalların akıcı dilleri, çocukların dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Okulumuzda bu kapsamda gerçekleştirilen “Dilimizin Zenginlikleri Projesi" mart ayı çalışmaları etkili bir şekilde devam etmektedir. Mart Ayı Masal Okumaları çalışmalarından biri de “Kare Bulmaca” etkinliğidir.

Kare bulmaca, çeşitli alanlara dair soruların yanıtlarının kare ya da dikdörtgen şeklinde bir tablodaki boş karelerden her birine bir harf yazılmasıyla oluşan bir bulmaca türüdür. Yanıtlar soldan sağa veya yukarıdan aşağıya olacak şekilde tabloya yerleştirilir. Okulumuz öğrencileri masallardan yola çıkılarak oluşturulan kare bulmacayı büyük bir zevkle yapmışlardır. Ayrıca kare bulmacadaki cevapların görselinin oluşturulduğu masal boyama etkinliğiyle eğlenceli zamanlar geçirmişlerdir.

Bu süreçte eğlenerek öğrenen öğrencilerimize ve projemizin yürütülmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ANMA GÜNÜ

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Bu kapsamda okulumuzda “18 MART Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü” düzenlendi. Okulumuzun düzenlediği törende başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen askerlerimizi, şiirlerle ve türkülerle andık. Bu duygu yüklü törende emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Atatürk İlkokulu olarak Çanakkale Zaferimizin 109. Yılını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Mrt

14 MART DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Matematiğin güzelliğini, önemini ve herkesin hayatındaki temel rolünü kutlamak maksadıyla 26 Kasım 2019 tarihinde UNESCO'nun 40. Genel Konferansında, 14 Mart günü “Dünya Matematik Günü” olarak ilan edilmiştir.

Biz de bu kapsamda, okulumuz olarak Dünya Matematik Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladık.

Matematiğin günlük hayatla bağlantısını fark edebilmek temel amacımızdı. Öğrencilerimiz yapılan çeşitli etkinliklerle günün anlamı kavratılmaya çalışıldı. Bu süreçte eğlenerek öğrenen öğrencilerimize ve projemizin yürütülmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.