T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / AYVACIK - Atatürk İlkokulu

Haberler

Şbt

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLĞI SEMİNERİ

Okulumuzda “Geleceğin Denizcilerini Bilgilendirme” protokolü kapsamında Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine bilgilendirme semineri başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinlik kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın tanıtımı ve amacının yapıldığı seminerde Karadeniz’de çeken akıntı ile deniz, göl ve akarsu kenarlarında acil durumlarda yapılacak ve alınacak emniyet tedbirler hakkında da bilgilendirmeler yapılarak öğrencilerin konu hakkında merak ettiği sorulara yanıt verildi.

Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı' na bilgilendirme çalışmaları için teşekkür ederiz.

Şbt

6 ŞUBAT DEPREMİNİN ANISINA SAYGI DURUŞU VE DEPREM TATBİKATI

 

Millî Eğitim Bakanlığınca, "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkilerini yaşayan 11 ildeki depremlerin 1. yıl dönümü dolayısıyla, öğrencilerimizin olası bir depreme karşı farkındalık ve hazırlık seviyelerini arttırılması için "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" 06.02.2024 salı günü saat 10:30 ve 14.00 ’da eş zamanlı olarak Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi. Tahliye Tatbikatı sonrasında 6 Şubat Kahramanmaraş/Pazarcık merkezli depremde hayatını kaybedenleri anmak için saygı duruşu gerçekleştirildi.

Şbt

ÇEDES-ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM PROJESİ

Okulumuz Din Kültürü öğretmeni Hami IRMAK danışmanlığında yürütülen ÇEDES projesi ilk dönem başarılı bir şekilde yürütülmüştür.

Proje kapsamında velilerimize bizlerle iş birliği yapmaları, ''Peygamberimi Öğreniyorum'' kitabını yarışma sınavı, sınıflarımıza ''Salih Amellerimiz'' kumbarası,  Vakıf Kültürünü ve Diyanet Vakfının çalışmaları konusunda öğrencilerimize Türkiye Diyanet Vakıf Başkanı Bayram Aydın ve Aydın Yazıcı bilgilendirme seminerleri, köy okulu ziyaretleri, hediyeleşme etkinlikleri, dostluk maçları gibi etkinliklerle bu süreç tamamlanmıştır.

''Peygamberimi Öğreniyorum'' kitabını yarışma sınavından dereceye giren öğrencilerimiz 4/A sınıfından Zeynep Özgür ve İlker Türe; 4/B sınıf öğrencilerinden Elif Çakır proje kapsamında dönem sonunda ödüllendirilmiştir.

Öğretmenimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ “HATIRLATMACA” ETKİNLİĞİ

Hatırlatmaca Etkinliği 

 

Hatırlatmaca
Belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bir aktivitedir. Numaralandırılmış kelime gruplarının anımsattığı yeni sözcük bulmacadaki ilgili boşluğa yazılmalıdır. Öğrencilere alıştırmanın nasıl uygulandığı ayrıntılı olarak açıklanmalıdır. Hazırlanan örnek bulmaca sınıfta öğrencilerle birlikte çözülmelidir.

 

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ocak ayı çalışmalarından biri olan hatırlatmaca etkinliği, öğrencilerin kelime ilişkilerini anlamalarını ve yeni sözcükler oluşturabilmelerini sağlayan bir aktivitedir. Bu etkinlik, dil becerilerini geliştirmek ve kelime dağarcığını genişletmek isteyen öğrenciler için faydalıdır. Öğretmenler, bu etkinliği sınıfta uygulayarak öğrencilerin dil becerilerini destekleyebilir ve onların kelime dağarcıklarını güçlendirebilirler.

Hatırlatmaca etkinliğinin faydaları:

·         Kelime dağarcığını geliştirmeye yardımcı olur.

·         Kelime bilgisini pekiştirmeye yardımcı olur.

·         Yaratıcı düşünmeyi geliştirmeye yardımcı olur.

·         Problem çözme becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

·         Eğlenceli ve rekabetçi bir öğrenme deneyimi sunar.

 

Dilimizin Zenginleri Projesini başarılı bir şekilde yürüterek öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmesine katkı sağlayan öğretmenlerimize teşekkür eder başarılar dileriz.

 

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ DEDE KORKUT HİKÂYELERİNDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI

 

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi hedeflenmektedir.

Hikâye yazma yarışmasıyla öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlanmıştır.

Bu amaçla okulumuzda 2.,3. ve 4. sınıflarımızdan öğrencilerimiz Dede Korkut hikayelerinden hareketle yeni bir hikaye yazarak bu süreci tamamlanmıştır. Bu süreçte öğretmenlerimiz tarafından video, resim, kitap gibi materyallerle öğrencilerimize Dede Korkut ile ilgili bilgiler verilmiş olup Dede Korkut Hikâyelerinin Türk kültürünün kuşaktan kuşağa aktarılmasında, toplumsal değerlerin kazandırılmasında ve belirli normların ortaya çıkmasında önemli olduğu vurgusu anlatılmaya çalışılmıştır.

Yapılan yarışma sonucunda okulumuz öğrencilerinden Zeynep Özgür, Elis Arya Güler ve Hilal Durmaz adlı öğrencilerimiz dereceye girmiştir. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ DEDE KORKUT HİKÂYELERİNDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI

Projenin Amacı

 “Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

 Yarışmanın Konusu

 

Hikâye yazma yarışmasında öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Bu yarışmada ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikâye yazmaları beklenmektedir.

 

Yarışma Şartları

 

1. Yarışmaya Samsun genelindeki resmî ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.

2. Dereceye giren eserler okul müdürlükleri tarafından ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecektir.

3. İlçe millî eğitim müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak değerlendirme komisyonları tarafından ilçede birinci olan eser belirlenecektir.

4. İlçe millî eğitim müdürlüğü tarafından birinci seçilen eser Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şubesine elden teslim edilecektir.

5. Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak değerlendirme komisyonu tarafından dereceye giren ilk üç eser belirlenecektir.

6. Son başvuru tarihinden sonra gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7. Eserler Dede Korkut Hikâyeleri tarzında yazılacaktır.

8. Eserler gerçek bir olaydan esinlenerek yazılabileceği gibi hayal ürünü de olabilir.

9. Eserler bilgisayar ortamında, A4 dosya kâğıdı boyutunda, Word formatında, 12 punto Times New Roman yazı karakteri kullanılarak, 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır.

10. Eserler en az 2, en fazla 6 sayfa olacaktır.

11. Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce başka bir yerde yayımlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmemiş olması gerekmektedir.

12. Her yazar sadece bir (1) eserle yarışmaya katılacaktır.

13. Birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yazılmış hikâyeler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

14. Yarışmaya gönderilecek hikâyelerin üzerine öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılmayacaktır.

15. Yarışmaya katılacak öğrencinin ve okulun iletişim bilgileri “Yarışma Başvuru Formu” na yazılacaktır.

16. Alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmiş olduğu tespit edilen eserler değerlendirmeye alınmayacak; eser sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir.

17. Eserlerin içeriğinde hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hükümlerine ve ilgili kanunlarda ifadesini bulan din, dil, ırk, siyasi düşünce, milli ve manevi değerler gibi toplumun ortak bileşenlerine aykırı ifade, ima ya da sembole yer verilemez.

18. Belirtilen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Değerlendirme Kriterleri

 

Amaçlara uygunluk (15 Puan)

Özgünlük (25 Puan)

Kurgu, karakter ve olayların uyumu (10 Puan)

Türkçeyi kullanma becerisi (15 Puan)

Hikâyenin bir bütün olarak sunulabilmesi (15 Puan)

Hikâye tekniğinin kullanımı (20 Puan)

 

YARIŞMA TAKVİMİ

1. Tanıtım ve duyuru: 29/12/2023

2. Eserlerin seçilmesi ve ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim tarihi: 10/01/2024

3. İlçe birincilerinin seçilmesi: 15/01/2024

4. İlçeden seçilen eserlerin il millî eğitim müdürlüğüne teslimi: 17/01/2024

5. İl birincisinin seçilmesi: 19/01/2024

Ock

Ayvacık Atatürk İlkokulu olarak OKUSAM Projesi kapsamında ocak ayında (175 öğrenci ve 10 öğretmen) öğrencilerimiz okudukları kitaplardan kitap kapağı tasarladılar. Projeye destek veren, emek harcayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. 

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ OCAK AYI  “ANLAMINI BUL” ETKİNLİĞİ

Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir bilgi birikimine sahip olması, düşüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığını en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okuldur.

Okulumuzda bu kapsamsa gerçekleştirilen “Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ocak ayı çalışmaları etkili bir şekilde devam etmektedir. Ocak ayı çalışmalarından biri olan “Anlamını Bul” etkinliği ile çocukların anlamını bilmediği kelimeleri öğrenerek kelime hazinelerini geliştirilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin sözel becerilerinin geliştirilmesi, yaratıcılığı ve hayal gücünü artırması hedeflenmiştir. Çalışmalarımızda emeği geçen öğretmenlerimize ve bu süreçte eğlenerek öğrenen öğrencilerimize teşekkür eder başarılar dileriz.

Ock

HAYDİ SEN DE OYNA ETWİNİNG PROJESİ BROŞÜR TANITIMI

Okul Müdürümüz Tuncay ZEREN’in Gürcistan ortaklı “Let’s Play Too” isimli eTwinning projesinin tanıtımının yapıldığı broşürler dağıtılarak öğrenci ve velilere ulaştırılmıştır. Canva üzerinden tasarlanan broşürümüz ile projemizin ayrıntıları öğrencilere anlatılmıştır.

Okul müdürümüze yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

.

LET'S YOU PLAY TOO ETWINNING PROJECT BROCHURE PRESENTATION

Brochures promoting the eTwinning project "Let's Play Too" of our school principal Tuncay ZEREN in partnership with Georgia were distributed and delivered to students and parents. The details of our project were explained to the students with our brochure designed on Canva.

We thank our school principal for his work and wish him continued success.

Ock

HAYDİ SEN DE OYNA ETWİNİNG PROJESİ BROŞÜR TANITIMI

Okulumuz öğretmenlerinden Nurcan GÜNER ÖZGÜR’ ün kurucusu olduğu Gürcistan ortaklı “Let’s Play Too” isimli eTwinning projesinin tanıtımının yapıldığı broşürler dağıtılarak öğrenci ve velilere ulaştırılmıştır. Canva üzerinden tasarlanan broşürümüz ile projemizin ayrıntıları öğrencilere anlatılmıştır.

Nurcan Öğretmenimize ve öğrencilerine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

 

LET'S YOU PLAY TOO ETWINNING PROJECT BROCHURE PRESENTATION

The brochures promoting the eTwinning project named "Let's Play Too" with Georgia partner, founded by Nurcan GÜNER ÖZGÜR, one of our school teachers, were distributed and delivered to students and parents. The details of our project were explained to the students with our brochure designed on Canva.

We would like to thank Nurcan Teacher and her students for their work and wish them continued success.

Ock

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Öğrencilere “Okul, Spor, Oyun ve Aile” anahtar kelimeleri verilerek hikâye yazmaları istenmiştir. Öğrenciler yazdıkları hikâyeleri anlatarak başarılı bir şekilde sunumlarını gerçekleştirmiştir. Okul komisyonu tarafından hikâyesini en iyi anlatan öğrenciler seçilmiştir. Zeynep Özgür, Zeynep Şura Semiz ve Öykü Yüsra Ünlü hikâyelerini en iyi şekilde anlatarak sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder başarılar dileriz.

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ KASIM AYI AFİŞ/CÜMLE ÇALIŞMASI

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Öğrenciler seviyelerine uygun olan şiirlerdeki anlamını bilmedikleri kelimelerle anlamlı cümleler oluşturmuşlardır. Bu cümlelere uygun olarak afiş tasarımı yaparak, aralık ayı afiş/cümle çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Cümle/afiş çalışmasında 4/A sınıfından Aras Kaan Yazıcı’nın afişi birinci seçilerek okulumuzu temsilen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir. Öğrencimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder başarılar dileriz.

Ara

HAYDİ SEN DE OYNA ETWİNİNG PROJE LOGO SEÇİMİ

Okul Müdürümüz Tuncay ZEREN’in Gürcistan ortaklı “Let’s Play Too” isimli eTwinning projesinin logo seçimleri demokratik bir şekilde katılımcıların oy çokluğu dikkate alınarak sonuçlandırılmıştır. Öğrenciler Canva programı üzerinden hem sınıfta hem de evde projenin kapsamına uygun olarak logo tasarımlarının gerçekleştirmiştir. Böylece öğrencilerde Web 2 araçlarına yönelik farkındalık sağlanmıştır. Ayrıca öğrenciler yeni tasarımlar ve ürün oluşturma kazanımlarını da başarıyla tamamlamışlardır.

Okul müdürümüze yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

LET'S YOU PLAY TOO ETWINNING PROJECT LOGO SELECTION

The logo elections of the eTwinning project "Let's Play Too" of our School Principal Tuncay ZEREN with the Georgian partner "Let's Play Too" were finalized democratically by taking into account the majority of the votes of the participants. The students used Canva program both in the classroom and at home to design their logos in accordance with the scope of the project. Thus, awareness of Web 2 tools was raised among the students. In addition, students have successfully completed the achievements of creating new designs and products.

We would like to thank our school principal for his work and wish him continued success.

Ara

HAYDİ SEN DE OYNA ETWİNİNG PROJE LOGO SEÇİMİ

Okulumuz öğretmenlerinden Duygu KOCAMAN’ın Gürcistan ortaklı “Let’s Play Too” isimli eTwinning projesinin logo seçimleri demokratik bir şekilde katılımcıların oy çokluğu dikkate alınarak sonuçlandırılmıştır. Öğrenciler Canva programı üzerinden hem sınıfta hem de evde projenin kapsamına uygun olarak logo tasarımlarının gerçekleştirmiştir. Böylece öğrencilerde Web 2 araçlarına yönelik farkındalık sağlanmıştır. Ayrıca öğrenciler yeni tasarımlar ve ürün oluşturma kazanımlarını da başarıyla tamamlamışlardır.

Duygu Öğretmenimize ve öğrencilerine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

LET'S YOU PLAY TOO ETWINNING PROJECT LOGO SELECTION

The logo elections of the eTwinning project "Let's Play Too" of Duygu KOCAMAN, one of the teachers of our school, in partnership with Georgia, were concluded democratically by taking into account the majority of the votes of the participants. Students used Canva program both in the classroom and at home to design their logos in accordance with the scope of the project. Thus, awareness of Web 2 tools was raised among the students. In addition, students have successfully completed the achievements of creating new designs and products.

We would like to thank our teacher Duygu and her students for their work and wish them continued success.

Ara

HAYDİ SEN DE OYNA ETWİNİNG PROJE LOGO SEÇİMİ

Okulumuz öğretmenlerinden Nurcan GÜNER ÖZGÜR’ ün kurucusu olduğu Gürcistan ortaklı “Let’s Play Too” isimli eTwinning projesinin logo seçimleri demokratik bir şekilde katılımcıların oy çokluğu dikkate alınarak sonuçlandırılmıştır. Öğrenciler Canva programı üzerinden hem sınıfta hem de evde projenin kapsamına uygun olarak logo tasarımlarının gerçekleştirmiştir. Böylece öğrencilerde Web 2 araçlarına yönelik farkındalık sağlanmıştır. Ayrıca öğrenciler yeni tasarımlar ve ürün oluşturma kazanımlarını da başarıyla tamamlamışlardır.

Nurcan Öğretmenimize ve öğrencilerine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

LET'S PLAY TOO ETWINNING PROJECT LOGO SELECTION

The logo elections of the eTwinning project named "Let's Play Too", founded by Nurcan GÜNER ÖZGÜR, one of the teachers of our school, were concluded democratically by taking into account the majority of the votes of the participants. The students used the Canva program both in the classroom and at home to design the logo in accordance with the scope of the project. Thus, awareness of Web 2 tools was raised among the students. In addition, students have successfully completed the achievements of creating new designs and products.

We would like to thank Nurcan Teacher and her students for their work and wish them continued success.